Automatizari uși și porți de acces

 

 

 

   Un plus de confort și motivul pentru care vii cu plăcere acasa, poarta se deschide singura, fără ca Dvs. să coborâți din mașină, fiind nevoie doar de apăsarea unui buton al telecomenzii.

    Setul de porti culisante este, cel mai adesea, asociat sediilor de companii, „mulţumită” aspectului rigid pe care îl au porţile formate dintr-o singură piesă. Însă, firmele nu le-au ales întâmplător, ci pentru că porţile de acest gen sunt sigure. Dacă apar manifestări meteorologice extreme sau are loc vreun accident rutier în apropiere, poarta va fi afectată şi nici nu va permite accesul oamenilor din jur în interiorul curţii.

     În ansamblu, porţile culisante pot fi făcute din aceleaşi materiale ca şi cele batante, adică inclusiv din lemn. De aceea, categoria a început să se extindă în rândul pensiunilor şi nu numai. Cât despre alte trăsături ale lor, putem spune că porţile culisante sunt un model echilibrat: oferă avantaje proporţionale cu implicarea pe care o cer.

     Costul unei porti culisante diferă faţă de cel al porţilor batante, din cauză că primele implică un mecanism care are nevoie de o şină şi roţi. Însă, acest aspect este compensat de un altul: nu ai nevoie de un spaţiu interior cu diametrul unghiului de deschidere al porţilor. Trebuie doar să te asiguri că pământul este complet nivelat. Dacă terenul tău este foarte îngust, poţi apela la varianta de porti culisante formate din două piese.

     Dacă ai un set de porţi batante, atunci ştii deja că mentenanţa lor este una minimă, de curăţare ocazională şi îndepărtare a unor eventuale obstacole din drum. Traseul din calea porţilor poate fi o grijă constantă, însă celulele fotoelectrice din sistemul de automatizare te pot anunţa dacă există şansa să dai peste piedici sau animale, iar porţile se blochează. În cazul mentenanţei celor culisante, însă, trebuie să ai grijă ca traseul şinei să fie întotdeauna curat. Poţi face asta manual sau cu ajutorul unor perii speciale.

 

Automatizare: porti culisante sau batante?

 

     În faţa sistemului de automatizare, seturile de porti culisante şi batante sunt egale. Indiferent dacă ai porţi făcute din fier forjat, PVC, lemn sau alt material, te poţi bucura de echipamentul electric. Oricare dintre acestea pot beneficia de elementele mecanismului: motor, braţe, panou de comandă interior şi exterior, fotocelule şi lampă semnalizatoare şi videointerfon. Fiecare dintre acestea are trăsături specifice şi, într-o mare parte din cazuri, poarta este adaptabilă.

     Setul de porti culisante destinat sediilor de companii sau fabrici, odată automatizat, poate asigura controlul accesului maşinilor în interior. Mulţumită funcţiei de blocare, sistemul oferă şi mai multă siguranţă, pentru că acţionează mai puternic decât un lacăt. Dacă ai ales sistemul pentru casa ta, atunci vei descoperi rapid beneficiile automatizării şi impactul său pozitiv asupra facturii de curent electric.

     Cel dintâi pas către un sistem inteligent este făcut chiar de tine, atunci când achiziţionezi un echipament potrivit porţii tale. Înainte, trebuie doar să verifici şi să transmiţi greutatea şi lungimea porţilor, trăsăturile specifice şi poziţia lor faţă de aliniamentul stâlpilor de susţinere, ca să poţi primi motorul potrivit şi braţul corespunzător spaţiului de mişcare.

    Diverse tipuri de actionari pentru porti batante, culisante, bariere de acces. Asigura confortul utilizatorului, siguranta proprietatii, controlul accesului.

Functii principale comune ale tuturor sistemelor de porti automate:

 • detector obstacole cu sensibilitate reglabila
 • punere in miscare la la putere maxima
 • reglare forta
 • semnalizare luminoasa a fazei de inchidere
 • predispozitie radio
 • inchidere radio imediata
 • detector poarta deschisa
 • deschidere partiala
 • reglare timp de inchidere automata intre 0-120 sec
 • posibilitatea montarii de pana la 1000 de radiocomenzi pe sistem
 • franare la capat de cursa cu eliminarea socurilor

 

Aducem și montăm ambele tipuri de uși și în funcție de particularitățile spațiului și opțiunea clientului putem oferi consultanță cu privire la alegerea potrivită.